buk.bg@gmail.com

Силата на мозъка

Всичко, което трябва да знаете, за да имате щастлив и здрав мозък

20.00 лв.

  • автор: Катрин де Ланг
  • издателство: Ентусиаст
  • превод: Валентина Истаткова
  • художник: Дейвид Удроф
  • година: 2024
  • страници: 320
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191645794
Код: 9786191645794 Категория: Етикети: , ,

Описание

„Страхотна книга, която ще ви помогне да се грижите за най-мощния компютър, който някога ще имате“ – Джей Джаямохан, консултиращ детски неврохирург, болница „Джон Радклиф“, Оксфорд.

Това е съществен наръчник за по-добър и по-дълъг живот. Богат е на упражнения и практични съвети как да запазим във форма най-жизненоважния си орган и разкрива науката между мозъчната функция и как сънят, упражненията, диетата и дори социализирането са основополагащи за поддържането на сивото ни вещество.

Какво означава да имате щастлив и здрав мозък? Особено при  настоящия климат, когато начинът ни на живот се променя драстично и опознаването на факторите, които влияят на мозъчните функции, и нещата, които можем да правим, за да ги подобрим, са от решаващо значение.

Написана по достъпен и увлекателен начин за хора, които не се занимават с наука, тази книга дава изчерпателен и актуален поглед към разбирането ни за нарушенията на мозъка и това колко бързопроменяща се е тази сфера и колко много не знаем за нея. Като включва завладяващи прозрения от водещи учени в областта и се фокусира върху важни теми като диетатасъняупражнениятамозъчните тренировки и емоциите, “Силата на мозъка” обяснява науката зад това, което наистина засяга нашия мозък, и ни дава съвети и упражнения, чрез които да подобряваме и запазваме функциите на мозъка, докато стареем.

Допълнителна информация

Тегло 0.400 кг
Размери 14 × 21 × 2.5 см

Автор

Катрин де Ланг е научен журналист и редактор в New Scientist и автор на книги. Нейната специалност е биомедицинска наука с особен интерес към храненето, упражненията, генетиката, неврологията и психологията. Преди да се присъедини към New Scientist, тя работи на свободна практика като редактор и видео и аудио продуцент. Нейни статии са публикувани в Nature, The Observer, The Telegraph, BBC Future, BBC Focus и др.

откъс

Въведение Точно приключвах с написването на тази книга, когато ми се случи да отида на преглед при невролог за пръв път. Изтощителните мигрени, които ме измъчваха от време на време, се бяха превърнали в редовно явление и исках да разбера защо. Седнал зад едно внушително бюро, неврологът ми зададе различни въпроси за начина ми на живот, за здравната история на семейството ми и за главоболията ми. Когато признах, че не мога да определя какво точно предизвиква мигрените, той ми каза да не се притеснявам: дори той – невролог със специално обучение за мигрени и главоболия – не би могъл да ми каже от какво точно са причинени неговите собствени. В края на консултацията, успокоен…още

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Силата на мозъка”

Също може да ви хареса…