buk.bgstore@gmail.com

Сляпа неделя, Румен Леонидов

10.00 лв.

  • издателство: Жанет45
  • година: 2011
  • страници: 96
  • корица: мека
  • ISBN: 978 954 491 697 8

Описание

Тази книга не просто излиза от печат.
Тя излиза на арената.
Онези, които познават Румен Леонидов и неговите стихове, вероятно си дават сметка, че съприкосновението с поезията му не е eднозначно изживяване като „музика за душата“.
В неудобния й свят търсачите на интелектуални удоволствия могат да стъпят накриво. Могат да се изпонарежат в сстърчащите стъкла на изгрева. Има опасност да срещнат ангел, който ще им бръкне в мозъка.
Защото в „Сляпа неделя“ двубоят между повседневното и пространствата на духа няма предизвестен край. Ще се убедите, че Румен Леонидов вече не подбира оръжията в продължаващата битка с повърхностната представа за собственото ни съществуване. Той не се е поколебал да извади старите ками от най-тъмните народни песни и клетви и да ги нареди до плакатните револвери на модерния стих.
Повечето от вас вероятно не знаят какво е „Сляпа неделя“. А тези, които знаят – не вярват. Те вярват във видимата страна на Луната.
Затова разтворете „Сляпа неделя“, за да видите Невидимата страна на поезията

Живко Желев

„Румен Леонидов е може би най-уволняваният български журналист. В новата си книга „Сляпа неделя“ той се обявява срещу онези, които не мислят със собствените си глави, а се поддават на тоталната манипулация.“

Вижте репортажа на btv за книгата и интервю с автора

„През последните девет години виждахме Леонидов във всякакви роли – редактор, издател, преподавател в СУ, общественик. А той през това време е събирал гнева си в поетика, за да изрече сега ясно и високо „не” на всичко бездарно и бездуховно. И да потърси истината в корените. За него те са в Гевгелия, там се ражда и „Сляпа неделя”.

Прочетете репортажа за представянето на автора в рамките на феста Алея на книгата, гр. Бургас от изданието bzone.info

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сляпа неделя, Румен Леонидов”