buk.bg@gmail.com

Сметището – Анди Мълиган

14.00 лв.

издателство: Дамян Яков

година: 2012

страници: 264

корица: мека

ISBN: 9789545275166

Описание

Трима приятели, Рафаел, Гардо и Плъха, живеят на огромно сметище, където дните им преминават в сортиране на боклук. Един ден те попадат на нещо необикновено – смъртоносна тайна. От този момент стават обект на безмилостно преследване. Смъртната опасност ги дебне на всеки ъгъл – от мръсните бордеи на града до бляскавите булеварди на богатия квартал. Но момчетата не могат да бягат вечно. За да се спасят, те имат нужда от чудо.

Оригинален, приковаващ вниманието трилър, който спира дъха и изпълва сърцето до краен предел.

Романът е издаден на двадесет езика. Филмовите права са закупени веднага след публикуването му във Великобритания (сценарист Ричард Къртис и режисьор Стивън Долтри). Различни училища по света се стремят да го включат в учебната си програма.

 

Анди Мълиган е израснал в Южен Лондон. Работил е като театрален режисьор в продължение на десет години, преди пътуванията му в Азия да го подтикнат да стане учител. Преподавал е английски език и драма във Великобритания, Индия, Бразилия и Филипините. Сега разделя времето си между Лондон и Манила.

Сметището Бехала е поставено произволно на място, което Мълиган е посетил, докато е живял в Манила. Там наистина има училище и действително има деца, които са обречени да пълзят сред боклуците до края на живота си.

Високо акламираният от критиката автор Анди Мълиган има в биографията си второ място за наградата „Роалд Дал Фъни Прайз“ и престижната награда за детска художествена литература на „Гардиън“ за 2011 г. „Сметището” е една от осемте книги номинирани за наградата CLIP Carnegie Prize, а резултатът ще бъде обявен на 14 юни.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сметището – Анди Мълиган”