buk.bgstore@gmail.com

Смърт в „Ла Фениче“

15.00 лв.

Откъс

  • автор: Дона Леон
  • издателство: Ентусиаст
  • превод от английски: Мариана Христова
  • художник: Фиделия Косева
  • година: 2016
  • страници: 304
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191641994

Описание

Прелестната Венеция е град, в който престъпност почти няма. Този факт обаче не е особено утешение за маестро Хелмут Велауер, световноизвестен диригент, чието кафе по време на един антракт пристига с малка добавка – цианкалий. За Гуидо Брунети, заместник-комисар в полицията и гениален детектив, не е проблем да намери заподозрян. Не, свеждането на голямата и извънредно разнородна група от врагове до един извършител – това е проблемът.

Младата съпруга, която изведнъж се превръща в богата вдовица, световноизвестното сопрано, което има всички основания да мрази диригента и да се бои от него, хората, чиято кариера е пострадала от сблъсък с Велауер, та дори и сенките от предполагаемото му нацистко минало – всеки един от тях може да има мотив. Брунети събира улики и показания и картината, която се оформя пред очите му, показва такава плетеница от поквара и отмъстителност, че го оставя разкъсан между правилно и грешно, между възможностите на закона и повелите на справедливостта. 

Интригуваща загадка, многопластова драма и неповторим поглед към едно средновековно общество, което все още процъфтява в наши дни.
„Сейнт Лоуис Пост-Диспеч“ 

Умело заплетена интрига и плавно преливащо се слово.
„Киркус Ривю“ 

Дона ЛеонДона Леон е една от най-известните и обичани писателки на криминални романи в наше време. Родена е в САЩ, но от трийсет и пет години живее във Венеция, а обратите в професионалния й живот съперничат на всичко, което е излязло изпод перото й. Тя работи като екскурзовод в Рим, копирайтър е в Лондон, преподава в американски училища в Швейцария, Иран, Китай и Саудитска Арабия. От 1981 г. до 1995 г. работи във Венеция във филиала на Мерилендския университет към ВВС на САЩ.

Творбите на Дона Леон оглавяват класациите за най-продавани книги на световноизвестните списания и вестици („Шпигел”, „Ню Йорк таймс” и т.н.). Преведени са на 35 езика, издадени в голям брой държави, само не и на италиански, по изричното настояване на авторката.

В края на януари 2016 г. Дона Леон получава наградата „Пепе Карвальо”. Връчва я Градският съвет на Барселона по повод литературния фестивал „Черната седмица в Барселона” – награда, сред носителите на която фигурират имена като Андреа Камилери и Алисия Хименес Бартлет.

Носителка на:
Голямата награда за криминален роман „Сънтори” за „Смърт в „Ла Фениче”
австрийската „Златна книга”
Международната немска награда за криминален роман
отличието на Асоциацията на писателите на криминални романи „Сребърен кинжал”
баварската Международна литературна награда „Корине”
Spoken Word Awards Silver Award
Включена е в 6 Detective Series to Savor на сп. „Тайм”
Обявена е от „Таймс” за един от петдесетте най-велики писатели на криминални романи за всички времена

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг
Размери 14 × 21 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Смърт в „Ла Фениче“”