buk.bg@gmail.com

Справочник по акупунктура – Георги Гуторанов

30.00 лв.

  • издателство: Гуторанов и син
  • година: 2012
  • страници: 282
  • корица: мека
  • ISBN: 8782745072208

Описание

Справочник по акупунктура от д-р Георги Гутуранов е четвърто преработено и допълнено издание на първия български учебник по рефлексотерапия. Предназначен е за лекари и стоматолози, но е достъпен за всички медици и задоволява интересите на лица, нямащи реална представа за същността и лечебните възможности на този древен, но обновен метод на лечение.
Освен методите на иглолечение, обгаряне, масаж, авторът представя съвременните интерпретации за електроакупунктура, лазертерапия и други съвременни физикални въздействия върху биологично активните точки, запознава с основните понятия в иридологията и пулсовата диагностика, обсъжда съвременни научно-практически публикации в тази област, като се опитва да адаптира древните диалектически представи за „ин“ и „ян“ енергията към съвременните становища на биологията и медицината за болестния процес и неговото елиминиране.
Използва международно приетата меридианна система с точно транскрибирани на български език китайски названия на акупунктурните точки.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Справочник по акупунктура – Георги Гуторанов”