Творецът на ангели

17.90 лв.

  • автор: Стефан Брайс
  • издателство: ICU
  • поредица По пътя
  • превод от нидерландски: Мария Енчева
  • оформление: Живко Петров
  • редактор: Невена Дишлиева-Кръстева
  • година: 2019
  • страници: 420
  • корица: мека
  • ISBN: 9786197153576

Описание

От международнопризнатия фламандски автор Стефан Брайс – един мрачен и мистериозен роман, който със сигурност няма да остави читателя безразличен

Волфхайм е забравено от Бога местенце, скътано между Белгия, Германия и Нидерландия. След двайсетгодишно отсъствие в селото се завръща доктор Виктор Хопе заедно с невръстните си тризнаци, белязани от смущаващи физически несъвършенства. Хопе крие бебетата от чужди погледи, докато бавачката им Шарлоте не започва да подозира, че около добрия доктор витаят мрачни тайни. На фона на нарастващата подозрителност на селото, завесата на миналото се повдига и разкрива едно плашещо настояще.

Творецът на ангели е смразяваща история, която изследва моралните граници на науката и религията. Зловещ разказ в традицията на Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд и Франкенщайн, който разкрива плашещата амбиция на един мъж да създаде живот и да опровергае законите на природата.

Допълнителна информация

Размери 14 × 21 cm

Автор

Стефан Брайс (1969) е белгийски писател, който пише на нидерландски. Има педагогическо образование и известно време работи като учител. Започва да пише през 90-те и постепенно превръща писането в своя единствена професия. Международния си пробив прави със звездния роман Творецът на ангели (2005), който се чете настървено от читатели на над 20 езика, като само в оригинал тиражите са вече 50. Романът носи на автора си и редица престижни литературни награди у дома и в чужбина, включително номинация за International DUBLIN Literary Award. Брайс е автор на сборници с есета и романи, най-новият от които, Без любов, излиза през септември 2019 г.

Преводач

Мария Енчева е родена през 1982 г. в Пловдив. Завършва немска филология в Софийския университет. Започва да се занимава с литературни преводи от нидерландски език през 2008 г., „малко на шега“, за да могат приятелите ѝ също да прочетат книгите, които са я впечатлили. Девет години по-късно, през 2017 г., става носител на наградата за превод на художествена проза на Съюза на преводачите в България. Сред имената, над чиито произведения е работила, се отличават Херман Кох, Хюс Кайер, Клуун, Арнон Грюнберг, Ане Франк, Йеспер Юл, Димитри Ферхюлст.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Творецът на ангели“

Също може да ви хареса…