buk.bgstore@gmail.com

Тибетска книга за живота и смъртта – Согиал Ринпоче

22.00 лв.28.00 лв.

  • издателство: Дамян Яков
  • година: 2013
  • страници: 440
  • корица: мека

Описание

Прочутият учител по будистка медитация Согиал Ринпоче обединява в тази книга древните учения на Тибет със съвременните изследвания за живота, смъртта и същността на Вселената. Това е не само шедьовър на духовността, но и наръчник, пътеводител, справочник и източник на свещено вдъхновение.

Согиал Ринпоче е роден в Тибет и отгледан като син от един от най-почитаните духовни учители на столетието Джамянг Кхиентсе Чьокий Лодрьо. Още от най-ранно детство се радва на изключителна топлота и близост в отношенията с великия си учител и израства в атмосфера на мъдрост, съчувствие и всеотдайност. Всичко това пробужда у него дълбоко разбиране на същността на будистките учения, породено от собствения му жизнен опит, който в комбинация с традиционното му обучение като превъплътен Лама е трябвало да го подготви за бъдещата му роля на учител.

След смъртта на Джамянг Кхиентсе Согиал Ринпоче продължава да учи при двама други основни учители – Дуджом Ринпоче и Дилго Кхиентсе Ринпоче, които го вдъхновяват в работата му на Запад. През 1971 г. заминава за Англия, където изучава сравнително религиознание в Кеймбриджкия университет.

Започва да преподава през 1974 г. и оттогава все по-често го търсят в Западна и Източна Европа, Съединените щати, Австралия и Изтока. Ринпоче смята, че задачата на неговия живот е да пренесе и разпространи мъдростта на Буда сред Западния свят, като предлага обучение в идеите, очертани в „Тибетска книга за живота и смъртта“. Това обучение би дало възможност на тези, които го последват, да разберат, да въплътят в себе си и в ежедневието си учението на будизма, като по този начин допринесат в максимална степен за доброто на другите и на целия свят. Малко учители могат да предават така добре идеите си като Согиал Ринпоче, който е живял на Запад повече от двадесет години и е придобил дълбоки познания за западния начин на мислене. Той е известен с топлотата, хумора и яснотата, с които преминава религиозни, културни и психологически бариери, за да разкрие същността на будистките идеи. Като споделя личните си преживявания чрез убедителни примери от ежедневието той е в състояние да предизвика у нас живо чувство и да ни накара да усетим аромата на дълбоката вътрешна истина. Умее да свърже учението си със собствения жизнен опит на всеки свой ученик.
Согиал Ринпоче е олицетворение на енергичността, щедрия дух и откритостга, които са в основата на великата школа Дзогчен, към която принадлежи.

Допълнителна информация

Тегло Няма
Размери Няма
Корица

мека, твърда

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тибетска книга за живота и смъртта – Согиал Ринпоче”