buk.bgstore@gmail.com

Три пъти на разсъмване

9.00 лв.

Описание

Алесандро Барико е един от най-нашумелите и четени съвременни италиански писатели. Той пише есета и романи, превеждани по цял свят.

В романа „М-р Гуин“ в един момент се споменава за малка книга, написана от англо-индиец, Акаш Нараян, и озаглавена „Три пъти на разсъмване“. Става дума, разбира се, за въображаема книга, но във въображаемите случки тя е и далечно продължение на „М-р Гуин“ отчасти заради удоволствието, споделено от автора, „да последвам една определена идея, която имах в главата си“. Може да бъде прочетена от всекиго, дори от онези, които никога не са взимали в ръка „М-р Гуин“, защото става дума за самостоятелна и завършена история. Това не пречи все пак и първата ѝ част да бъде спазено онова, което „М-р Гуин“ обещава – допълнителен поглед върху любопитната история на Джаспър Гуин и на уникалния му талант.

„Три пъти на разсъмване“ е триптих: мъж, който се укрива в лоби на хотел, и жена, която се предлага пияна в светлината на разсъмването; администратор на хотел и момиче, което се опитва да избяга от лошото си гадже; полицайка, която помага да се спаси момче от горяща къща. Съвпадат имена на събития и диалог, за да сглобите пъзел, изработен от предходната новела. „Три пъти на разсъмване“ се отгатва като ребус и всяка страница е с елемент от предишните, който води към успешното му решаване.
„Виртуозният разказ на Барико продължава да удивлява.“
The Independent

Допълнителна информация

Тегло 0.100 кг
Размери 13 × 20 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Три пъти на разсъмване”