Хотелът на сладко-горчивите спомени

12.90 лв.

откъс

  • автор: Джейми Форд
  • издателство: Ера
  • година: 2012
  • страници: 336
  • корица: мека
  • ISBN: 9789543891269

Описание

Две години в световните класации

Магнетичен роман за разрушителната сила на предразсъдъците и надеждата, която не загива и в най-трудните моменти.

Годината е 1986. Хенри Ли току-що е загубил съпругата си. Единственият близък е синът му, но двамата отдавна са изградили стена помежду си…

Случайността отвежда Хенри пред хотел „Панама” – мястото, стаило спомена за първата му любов. В подземията новият собственик открива непокътнати вещите на японски семейства, интернирани през Втората световна война.

Един чадър, открит в кутиите, събужда у Хенри чувства, ревниво пазени през годините. Те го връщат в далечната 1942 г., когато той е единственото китайско момче в училището, игнориран от връстниците си и отчужден от семейството си. Самотните дни на Хенри свършват със срещата му с Кейко – 12-годишно японско момиче. Подложени на тормоз от съучениците, принудени да се крият от родителите и да се борят с предразсъдъците и жестокостта на времето, двамата споделят своята невинна и непозволена любов. Но нито за миг не губят надежда, че ще бъдат заедно след края на войната…

Четири десетилетия по-късно миналото оживява, за да промени отново целия свят на Хенри.

Джейми Форд омагьосва с красива история за първата любов, за жестоките рани, които причинява войната, за пропастта между родители и деца, за надеждата, която не загива и в най-трагичните моменти.

Романът е носител на шест награди, преведен е на 25 езика и вече две години присъства в класациите за най-продавани книги отвъд океана.

Допълнителна информация

Тегло 0.260 kg
Размери 13 × 20 × 3 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Хотелът на сладко-горчивите спомени“