buk.bg@gmail.com

Храната, италианското щастие – Елена Костюкович

22.00 лв.27.00 лв.

  • издателство: Авлига
  • година: 2016
  • страници: 584
  • корица: мека

Описание

„Храната – италианското щастие” – кулинарен пътеводител из областите на Италия от Елена Костюкович, предговор от Умберто Еко.

Елена Костюкович е преводачката на руски език на Умберто Еко, авторка на романи и на преведената на над 20 езика книга „Храната – италианското щастие”. Тази книга е своеобразен пътеводител сред кулинарните традиции на различните области в Италия. Гастрономическите детайли и специфичните описания на характерни ястия и продукти са съчетани с културологично изследване на историята и традициите в Италия, поднесено по увлекателен и атрактивен начин. Предговорът е написан от самия Умберто Еко, който не пести похвалите си за книгата. Елена Костюкович живее и работи в Италия близо 30 години.

„Храната – италианското щастие” е подходяща не само за гурме специалистите и за гастрономите като цяло, но и за онези, които принадлежат към все по-нарастващата „армия” от фенове на всички кътчета на Италия и нейната култура.

Книгата е носител на италианските награди Premio Bancarella della Cucina за 2006 г. и Chiavari Literary Award за 2007 г.

Допълнителна информация

Тегло Няма
Размери Няма
корица

мека, твърда

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Храната, италианското щастие – Елена Костюкович”