buk.bg@gmail.com

Чарли и шоколадовата фабрика

Роалд Дал

15.00 лв.

  • автор: Роалд Дал
  • издателство: Ентусиаст
  • превод: Жанета Шинкова
  • илюстрации: Куентин Блейк
  • година: 2010
  • страници: 208
  • корица: мека
  • ISBN: 9789548657044
Код: 9789548657044 Категория: Етикети: , ,

Описание

Запознайте се с:

Чарли Бъкет – положителния герой, Господин Уили Уонка, Майк Тиви – момчето, което по цял ден гледа телевизия, Огъстъс Глуп – лакомника, Верука Солт – разглезеното от родителите си момиче, Вайълет Борегард – момичето, което по цял ден дъвче дъвка, и Умпа-лумпите.

Чарли Бъкет обича шоколад. А господин Уили Уонка, най-чудатият изобретател в целия свят, отваря вратите на изумителната си шоколадова фабрика за пет деца. Това е наградата на живота им! Вечни смукалки, Карамели за коса, голяма машина за дъвки и река от шоколад очакват щастливците. Чарли само трябва да намери златния билет и неговото вкусно приключение може да започне.

Допълнителна информация

Тегло 0.230 кг
Размери 13 × 20 × 2 см

Автор

Автор

Роалд ДалРоалд Дал е британски писател-хуморист от норвежки произход, известен с късите си разкази с неочакван край и произведенията си за деца. 

Женен е за американската актриса Патриша Нийл от 1953 до 1983 г., с която имат пет деца. Две от тях умират при трагични обстоятелства. Писателят е един от най-четените и превеждани автори в световен мащаб. Книгите му печелят редица награди, а много от произведенията му са филмирани.

Роалд Дал умира на 74-годишна възраст, през 1990 г., от рядка болест, наподобяваща левкемия.  За мото на своя живот писателят избира: „Моята свещ гори и от двата края и едва ли ще изкара до края на нощта. Но на моите зложелатели и на приятелите ми тя дава прекрасна светлина“. В негова чест са създадени фондация и музей на името на автора. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.

Откъс

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Чарли и шоколадовата фабрика”