buk.bg@gmail.com

Частите на тялото – Яна Пункина

7.00 лв.

  • издателство: Ерго
  • година: 2013
  • страници: 64
  • корица: мека
  • ISBN: 9789548689502

Описание

Ако окото е обектив, който снима живота и смъртта около себе си, запечатва кадрите върху лентата на кожата и костите, а после проявява негативите в тъмната стая на черепа, то снимките от този фотоапарат са тук,  в стихотворенията на Яна Пункина. Това е книга за тялото, което усеща присъствието на други тела, човешки и животински, вижда тяхната взаимосвързаност. Това е тяло с много висока чувствителност.
Димитър Кенаров

Чувствителна, без да е сантиментална, градска, без да е повърхностно „улична”, социална, без да е плоско „политически коректна”, екзистенциална, без да е псевдофилософска, интелигентна, без да е самоцелно ерудитска, поезията на Яна Пункина гради свят, който изглежда реален и конкретен със своята фантазия, разположен между уюта на измисленото и страха от реалното.
Ани Васева

Екстремните метафори на плътта… Става дума за остра, грапава, режеща поезия. За болката от писането и за писането като болка. За непоносимостта към това наоколо, за несводимостта на духа към тленната обвивка, която му осигурява най-важното поетично качество: да бъде уязвим. Да изстрадва света. Да го съпреживява, изчерпвайки себе си. „Частите на тялото“ е особена, различна стихосбирка. Различна от поетическия мейнстрийм, бягаща от преднамерените писателски стратегии и отказваща да приеме каквито и да било матрици. Тези, които очакват поезията да се състои от хубави думи в приятни хармонии, няма какво да правят между нейните корици.
Едвин Сугарев

Допълнителна информация

Тегло 0.110 кг
Размери 14 × 20 × 0.5 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Частите на тялото – Яна Пункина”