buk.bgstore@gmail.com

Щастливото градче – Лоредана Лимонe

15.00 лв.

  • издателство: Ентусиаст
  • превод: Тонина Манфреди
  • година: 2015
  • страници: 252
  • корица: мека
  • ISBN: 9786191641871

Описание

Почти всички приказки започват с Имало едно време, но тази е различна. Началото й е в сегашно време, защото точно днес Белинда има намерение да започне живота си наново и малкото планинско градче Борго Пропицио й се струва идеалното място да осъществи мечтата си да отвори млекарница. Мястото е западнало и дори се говори, че там обикаля призрак, но това не отказва Белинда.

Ремонтът на магазинчето е поверен на Руджеро – сръчен работник, който би могъл да строи небостъргачи, ако някой му ги възложи, или да бъде поет, ако знаеше как да спряга глаголите. Но сега дните му са изпълнени с тревоги за възрастните и тиранични родители, губене на плочки и намиране на пръстени. В живота му обаче има и едно голямо щастие – внезапната любов към Мариолина. Тази любов разпалва клюките – от бъбривата Елвира до кривогледата Джема всички говорят само за това, докато в къщата на Белинда вездесъщата леля Летиция реди планове за бъдещето. Междувременно ремонтните дейности в млекарницата продължават и носят изненади в живота на всички обитатели на това магично място…

Лоредана Лимоне е родена през 1961 г. в Неапол, Италия. Пише първото си стихотворение когато е деветгодишна. Но едва през 2002 се проявява като писателка и публикува сборник с приказки – „Влакчето Арлекино и други историйки”. Издава и различни книги за гастрономията, но кулинария, базирана и свързана с литературата и историята. Създава Лаборатория за креативно писане на кулинарна тематика – „Литературни вкусотии”, като същевременно издава и трилогия под същото заглавие.
Лоредана Лимоне получава извънреден плакет в категорията „Дебютанти” на Първото издание на Наградата  за писатели „Федерико Фелини” за първия си роман „Щастливото градче”.

Допълнителна информация

Тегло 0.240 кг
Размери 14 × 21 × 1.5 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Щастливото градче – Лоредана Лимонe”