buk.bg@gmail.com

Fitness анатомия – Пат Манокиа

26.00 лв.

издателство: AMG Publishing

година: 2012

страници: 192

корица: мека

ISBN: 9789549696059

Изчерпан

Описание

Книгата „Fitness анатомия“ показва по уникален начин как функционира тялото при физическа активност, благодарение на:

  • цветни анатомични илюстрации на мускулите, участващи във всяко упражнение;
  • указания кои мускули са активни и кои стабилизиращи;
  • инструкции за изпълнението на упражнението, придружени с цветни снимки;
  • предложения за модификацията му съобразно различните нива на сложност;
  • визуален индекс на упражненията за по-бърза ориентация в съдържанието;

 

Всички знаем, че физическите упражнения са ключът към красивата и хармонична фигура, но каквото и да правим, тя някак ни се изплъзва. И завиждаме на професионалните спортисти, чиито тела изглеждат като изваяни от скулптур. Истината е, че те не просто тренират, а знаят как да го правят. За щастие вече не е нужно да сме атлети или специалисти по анатомия, за да научим как да се упражняваме умно.

Книгата „Fitness анатомия“ предлага различен и лесен за възприемане подход към анатомията на упражненията – полезен и за професионалисти, и за непрофесионалисти. Тя обяснява нагледно какво точно се случва с тялото по време на тренировка. Всеки раздел съдържа основния набор от упражнения, свързани с определена мускулна група, които се включват в една типична фитнес програма. Упражненията са придружени с инструкции за правилното им изпълнение и възможните грешки, а след това компютърната рисунка илюстрира работата на конкретните мускули, както и степента им на участие в движението.

Тази книга е за всички, които се интересуват от фитнес, както и специално за онези, които искат да развият определени мускули или точно обратното – да ги защитят поради мускулни травми.

 

Пат Манокиа е основател и собственик на центъра за превантивна медицина „Ла Палестра“. Той е фитнес експерт на сутрешното шоу „Good Morning America“ по телевизия ABC и редактор за списанията „Women’s Sport and Fitness” и „Allure“. Живее в Ню Йорк, САЩ.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Fitness анатомия – Пат Манокиа”